top of page
  • Анастасія Байрамова

Сучасний інтер’єр, але не мінімалізм

Оновлено: 21 годину тому


Якщо ви плануєте ремонт або будівництво, то скоріше за все ви вже задумувались над тим який інтер’єр ви хотіли б отримати. При виборі стилю люди часто зіштовхуються з сумнівами, адже вибір зараз дуже великий, різноманіття стилів і напрямів дуже велике. Проаналізувавши думки своїх клієнтів та знайомих я виділила декілька основних проблем, пов’язаних з вибором.


1.      Слідування модним трендам. Епоха класики вже давно пройшла, навіть «сучасну класику» досить рідко можна зустріти в проектах дизайнерів. Здебільшого такий напрям інтер’єру присутній в преміум сегменті нерухомості, адже сучасна класика найкраще виглядає в досить великих приміщеннях з високими стелями. На заміну сучасної класики прийшов мінімалізм, який зараз на вершині запитів до дизайнерів. Але не зважаючи на візуальну простоту цього стилю відтворити справжній мінімалізм в інтер’єрі досить складно і дорого. Відсутність ручок, приховане освітлення, приховані карнизи і плінтуси, приховані інженерні системи збільшують витрати на оплату ремонтних робіт іноді в декілька разів. Тому виникає щось середнє між мінімалізмом і сучасною класикою.

 

2.      Важко обрати. Вибір занадто великий. Більшість людей, серед яких і мої клієнти, обирають картинки які їм сподобались в Інстаграмі чи Пінтересті з метою відтворити схожий інтер’єр. Але я вважаю такий спосіб не зовсім правильним. По-перше картинка це частіше за все лише 1 ракурс, немає можливості оцінити весь простір кімнати, подивитись на нього з усіх боків. По-друге часто люди обирають наче схожі інтер’єри, але вони можуть бути різними за стилем та характером. Я стикалась з таким в своїй практиці багато разів, тому кожну картинку яка сподобалася необхідно окремо обговорювати, щоб знайти щось спільне. 

 

3.      Інтер’єр окремо від архітектури. Найгірше, що ви можете зробити плануючи інтер’єр, це не враховувати архітектуру, клас ЖК або місцезнаходження свого житла.  Сюди відноситься і вартість меблів, складність ремонту, сонячне освітлення, сторони світу. Я завжди раджу підходити до ремонту не тільки як до створення комфортного житла, але й як до інвестиції. Правильно підібраний інтер’єр завжди буде бонусом і збільшить цінність вашої нерухомості в разі якщо вам потрібно буде продавати або здати в оренду.

Ми завжди обмежені архітектурою, виключення лише коли ви будуєте свій будинок і ще на етапі розробки проекту плануєте одразу інтер’єр

 

 

Шлях до сучасного інтер’єру, який буде оптимальним по всім параметрам завжди лежить через саморефлексію. Відстежуйте деталі інтер’єру які вам подобаються. Колір деревини, фактури, кольорові поєднання в яких вам комфортно знаходитися, декор, тканини. Фотографуйте все, що сподобалося в окремий альбом. Дуже легко це можна зробити створивши власну дошку в Пінтерест Під час ремонту або в разі співпраці з дизайнером буде легко зрозуміти ваші смаки та вподобання.

14 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page